محل تبلیغات شما
اقتصاد ایران از یک بلای تاریخی رنج می برد و آن عدم اثربخشی در کارکردهای انفرادی و جمعی یکایک مردم ایران است . علت آن هرچه باشد (از ضعف ساختارها تا ضعف مدیریت ) نتیجه آن کاملا مشخص و مبرهن است و آن عدم رشد اقتصادی موثر و عدم ایجاد ارزش افزوده در سطح اقتصاد ملی است.

بارها اقتصاد ایران با کره جنوبی مقایسه شده است . دو کشوری که تقریبا همزمان برنامه های توسعه اقتصادی خود را آغاز نمودند. کلیت این مقایسه ها و نتیجه گیری های بعمل آمده در این مقایسه ها این بوده است که ضعف مدیریت در ایران و قوت برنامه ریزی و مدیریت در کره جنوبی باعصث شده که ما سالها از کره جنوبی عقب بیافتیم . اما متاسفانه در هیچکدام از این پژوهشهای مقایسه ای و تطبیقی ضعف کارکردی و عدم پشتکار و تمرکز بر وظایف در ایران مطرح نشده است . ضعف کارکردی و عدم پشتکار و تمرکز در انجام وظایف به چه معناست؟

این مفهوم بدان معناست که یکایک مردم ایران از کارگر خودروسازی گرفته تا کارمند بانک و کارگر شهرداری گرفته تا باغبان و معلم گرفته تا استاد دانشگاه از زن خانه دار گرفته تا راننده تاکسی و متکی بر وظایف خود نیستند و بر وظایف مشخص خود آگاه نیستند . مردم دقیقا مجاب نشده اند که برای آنکه مملکت پیشرفت واقعی کند باید بیش از مطالبه گری بر انجام صحیح وظایف کاری و نوآوری و خلاقیت تمرکز کنند . از قدیم الایام ما ایرانی ها بشدت ی شده ایم، صحبت از حقوق از دست رفته کرده ایم ، صحبت از اینکه حق ما بیش از اینهاست و همیشه خودمان را با دو گروه از کشورها مقایسه کرده ایم :الف : کشورهای عربی  ثروتمند حاشیه خلیج فارس  و ب: کشورهای اروپایی و غربی 

ما همیشه قیاس های مع الفارق انجام داده ایم ، هیچگاه از خود پرسیده ایم که چه شباهتی ساختاری بین کشور ما و کویت و قطر وجود دارد؟ این دو کشور جمعیت های زیر 500 هزار نفر دارند . (البته مردم بومی آنها که از ثروت نفت برخوردارند زیر 500 هزار نفر هستند و بقیه جمعیت آنها مهاجرانی هستند که عملا سهمی از ثروت نفت و گاز آنها ندارند).

درحالیکه ما یک کشور 85 میلیونی با یک بخش عمومی و دولتی بزرگ هستیم . تنها کارمندان آموزش و پرورش ایران از کل جمعیت بومی کویت بیشتر هستند . پس نباید خودمان را با کویتی ها مقایسه کنیم . از طرف دیگر وقتی به کشورهای اروپایی نگاهی بیافکنیم می بینیم آنها وارث دو تا سه  صده (قرن) تلاش و کوشش و خلاقیت و پشتکار و نوآوری هستند. اما ما وارث دو تا سه صده اهمال و تنبلی و بی تفاوتی و عدم پشتکار هستیم . اگر چه عامل سوء مدیریتی که در این دو سه قرن اخیر بر ما روا داشته شده است را نباید از ذهن دور داشت .

اگر ما بخواهیم به رفاه واقعی و همه جانبه دست پیدا کنیم چاره ای جز  تدوین یک برنامه استراتژیک (حداقل)پانزده تا بیست ساله که بر مزیت های ملی و ساختاریمان تمرکز نموده و وظایف یک به یک مشاغل و گروههای شغلی و کاری بطور صحیح در آن منظور شده باشد و هر کس دقیقا بداند که بمنظور توسعه اقتصادی و ارتقاء کشور باید چگونه و با چه کیفیتی وظایف کاری خود را به انجام رساند -نداریم . تنها با تلاش و جدیت و پشتکار میتوان به اثربخشی رسید . با مطالبه گری صرف و سستی  نمیتوان به رفاه واقعی دست یافت . مقایسه کار مفید در ایران با سایر کشورها نشان میدهد که ما کمتر از 15 درصد کشورهای پیشرفته بصورت مفید کار می کنیم . آیا با ایتن حجم کار مفید میتوان انتظار رفاهی در اندازه مردم آن کشورها داشته باشیم؟ چاره ای جز تغییر در فرهنگ کار نداریم . چاره ای جز ارزش نمودن کار در کشور نداریم . هر وقت مردم ایران در قبال انجام کار بیشتر و خدمت موثرتر به یکدیگر فخر فروختند و نه بخاطر لباس گرانتر و ماشین مدل بالاتر، آنوقت سعادت دنیوی و اخروی در انتظار ماست . به امید آن روز باید یکایک ما ایرانی ها خود را مکلف به انجام وظایف بدانیم . باید سعی کنیم شخصا کارمان را بنحو احسن انجام دهیم و دیگران را به این ارزش دعوت نماییم . کمک کنیم که این فرهنگ در سطح کشور جا بیافتد و همگان قدر خدمت موثر را بهتر بدانند.

شما جای دولت بودید بنزین را گران نمی کردید؟؟

انتظارمان از دولت زیاد است کمی منصف باشیم .

سرمایه اجتماعی ما در دست برخی مدیران نالایق، مدیران مجرب باید به مدیران کم تجربه مشاوره بدهند

وظایف ,انجام ,مردم ,مقایسه ,کشور ,عدم ,گرفته تا ,و عدم ,اقتصاد ایران ,در ایران ,مردم ایران

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

نرگس سرخ در آغاز کلام بود و کلام نزد خدا بود . جک پارکینگی -موتور ریلی اصفهان