محل تبلیغات شما

{{عدو شود سبب خیر اگر خدا خواهد }}.شاید برخی این سخن مرا گزافه گویی بپندارند لیکن تردیدی ندارم که قطع صادرات نفت به دلیل تحریمهای ظالمانه آمریکا و عیادی جنایتکارش ، ما را به یک اقتصاد پویا بدل خواهد کرد . هجمه ای سنگین به دولت وارد شده است .البته من شخصا بسیاری از اقدامات را نمی پسندم .خصوصا اینکه وزیر اقتصاد دولت اولسش (آقای طیب نیا) را نتوانست و یا نخواست که نگاه دارد .لیکن شجاعت فعلی او را نمی توان نادیده گرفت . درست است که او دیگر دغدغه انتخاب شدن را ندارد لیکن هیچگاه یک تمدار خود را در دوه آخر با یک خاطره بد به پایان نمی برد . می توانست با فروش برخی دارایی های سرمایه ای (تملک دارایی های سرمایه ای و فروش آنها) کسری بودجه را برای دو سه سال باقی مانده دولتش جبران کند و همینطور از ذخیره ارزی (صندوق توسعه ملی ) برداشت کند لیکن افزایش قیمت بنزین اقدام شجاعانه ای بود که نهایتا نفع آن به طبقات پایین و فرودست جامعه خواهد رسید . البته تاثیر تورمی آن نیز با اقداماتی به حداقل خواهد رسید و دولت مطمنا در این زمینه برنامه هایی خواهد داشت . من می بینم برخی تمداران و اساتید دانشگاه و اقتصاددانان نیز بدون در نظر داشتن چنین واقعیاتب بی سبب به و دولتش هجمه می برند ولی انصاف را باید رعایت نمود . اقدام شجاعانه ای کرد . اما از دیگر سوی باید در نظر داشت که اگر این اقدامات در قالب یک پکیج تگذاری (پکیج از برنامه های اصلاحی) همراه شود تاثیر زیادی بر پویایی اقتصاد ما خواهد گذارد . اقدامات ذیل سبب خواهد شد که یک دهه دیگر همه به ترامپ رحمت بفرستیم و خدا را شکر کنیم که او  انتخابات آمریکا را برد و با پلیدی و عدم حسن نیت خواست به ایران ضربه بزند و ما را از این بیماری هلندی (وابستگی ارزی و پولی به نفت ) نجات داد. به اعتقاد من دولت و همچنین مجلس بعدی باید یک ت گذاری شکیل و جامع این اقدامات را پیگیری کند . اینجانب به عنوان یک متخصص و استاد دانشگاه در علوم اقتصادی و مدیریتی پیشنهادات ذیل را به دولت ارایه میکنم .(ضمن تشکر و قدردانی از این اقدام شجاعانه او):

1. اصلاح بودجه جاری و کاهش ردیفهای بودجه ای که فایده چندانی برای توسعه کشور ندارمد.

2.ایجاد سیستم مالیاتی واقعی به نحوی که بطور دقیق مالیات از کسب و کارهای تجاری پرسود خدماتی را اخذ نماید و بخشی از بودج را تامین کند (فرار مالیاتی به صفر برسد).

3.ایجاد تسهیلات گردشگری داخلی و خارجی بمنظور ورود هر چه بیشتر گردشگران خارجی به کشور

4. ایجاد موانعی برای خروج گردشگران ایرانی به خارج و اتلاف منابع ارزی در شرایطی که ارز برای ما ارزش حیاتی دارد و نفت نمی فروشیم (البته برای مدت محدود سه یا چهار سال)

5.اصلاح سیستم بانکی و افزایش وام به کسب و کارهای جدید

6.افزایش بیشتر قیمت سوخت بصورت پلکانی سالانه 1000 تومان به قیمت سوخت افزایش یافته که تا سه سال دیگر تقاضا بری قاچاق سوخت به حداقل برسد.

7. ایجاد سازوکارهایی برای شناسایی افراد بی بضاعات برای کمک به آنها بمنظور حداقل آسیب اجتماعی (آسیب سرمایه های اجتماعی) در این دوران گذار

8. قطع کامل یارانه نقدی (که نقدینگی را بالا می برد و واقعا برخی بدون نیاز واقعی آنرا دریافت می کنند و دست دولت را واقعا خالی می کند).

10. دو تا سه میلیون خانوار واقعا بی بضاعت هستند که اگر دولت به آنها کمک نکند گرسنه می مانند و یا توان زندگی نخواهند داشت .اگر بعد خانوار رت 3.5 حسایب کنیم این جمعیت حدود 10 میلیون نفر خواهند بود . این ده میلیون شناسایی شوند (3 میلیون خانوار و جمعا 10 میلیون نفر) و به آنها حقوق ماهانه 600 تا 700 هزار تومن داده شود و یارانه ها کلا حذف شوند .

11. گذار از اقتصاد نفتی بیمار به یک اقتصاد پویا مطمنا سخت و دشوار است . با مردم بصورت صادقانه در میتن گذارده شود و پیشرفت ها بصورت نمودار و ویژوال در قالب نمودار ها و شاخصهای قابل درک به مردم گزارش شود . مثلا صرفه جویی حاصل از افزایش قیمت بنزین بصورت گزارشهایی (مصلا 100 کارخانه در 100 منطقه محروم کشورو)

انشاء ا مردم نیز همکاری کنند و بیاد داشته باشند نابرده رنج گنج میشر نمی شود . و بدون یک ریاضت هشت تا ده ساله ما نخواهیم توانست اقتصاد خوبی دست یابیم .

 

انشاء ا.

شما جای دولت بودید بنزین را گران نمی کردید؟؟

انتظارمان از دولت زیاد است کمی منصف باشیم .

سرمایه اجتماعی ما در دست برخی مدیران نالایق، مدیران مجرب باید به مدیران کم تجربه مشاوره بدهند

یک , ,دولت ,ای ,اقتصاد ,کند ,دولت ,به آنها ,اقدام شجاعانه ,ما را ,را به

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها